donderdag 20 april 2017

Oerzoet

Wel even wennen.....

We gebruiken al geruime tijd (bijna) geen suiker meer. Ik was erg enthousiast over Stevia, maar kan niet wennen aan de smaak. Dus verder gaan zoeken en zo kwam ik bij oerzoet. Onze dochter ging het gebruiken en merkte dat ze nooit meer een "lilletje'  had, sinds ze geen suiker meer gebruikte.
Daar was CJ wel voor in, want hij heeft dat sinds zijn jeugd regelmatig gehad. Hij moest altijd op tijd wat eten anders werd hij heel naar. Altijd opletten dus. Maar sinds we met oerzoet in zee zijn gegaan en zo de suiker bijna verbannen hebben uit ons leven - helemaal lukt niet, maar wel zoveel mogelijk-
heeft hij helemaal geen last meer van een schommelende bloedsuikerspiegel.  Het is wel lastig om producten te vinden zonder suiker, bijna overal zit suiker in: in ketchup, blikgroenten, zelfs vleeswaren.

We bestellen de oerzoet bij www.pit-pit.com, snelle levering en altijd prima in orde. Ook andere producten, zoals biologische rozijnen en rauwe appelazijn bestellen we daar. Als we er mee bakken dan gebruiken we er wel minder van dan gewone suiker. Het gaat ons niet zozeer om de calorieën, oerzoet is natuurlijk ook een zoetstof, maar met name CJ voelt zich er veel beter bij. Zijn conditie is met sprongen vooruit gegaan. En dat is toch mooi meegenomen, toch?


                                   
                                                     

Geen opmerkingen: